ALS Ice Bucket Challenge

Det finns förstås oändligt många åsikter kring detta på nätet just nu men jag personligen tycker man skall fokusera på den uppmärksamhet, insikt och penninginflöde (till forskning och behandling) som kampanjen har genererat kring ALS.

Visst är det många som ”bara” häller en hink (is)vatten över sig (eventuellt mer i ”egenintresse”) men gör det egentligen något i det stora hela? Även dom genererar ju någon form av intresse och kanske någon i deras närhet donerar pengar eller engagerar sig på något sätt eller någon i nästa led (eller nästa). Tycker kanske inte att det finns någon ”dålig publicitet” i ett fall som ALS även om det förstås vid någon punkt går lätt överstyr och det initiala syftet tappar fokus.

Vi inom AIK Dam svarade hur som helst upp på den utmaning vi fått och donerade samtidigt 100:-/spelare till kampen mot ALS. Vi valde däremot att inte nominera någon speciell i vår tur utan uppmanar istället alla att bidra (smått som stort). Ett väldigt enkelt sätt att göra det på är att skicka ordet ALS till 72901 och därmed donera 100:- till Hjärnfonden. Många bäckar små…

Med det sagt: Även om det förstås inte går att jämställa vikten av att bekämpa ALS (eller andra liknande sjukdomar) med intresset kring Damhockey kan jag inte låta bli att i alla fall kort reflektera över engagemanget för och spridning kring ”ALSIceBucket” ur ett rent ”mediafenomensperspektiv” (antar att det ordet inte finns men det är trots allt min blogg). Det är helt fantastisk vad sociala medier kan åstadkomma och man måste fundera kring hur vi över tiden kan skapa något som får upp intresset för det vi håller på med och brinner för. Tål att tänkas på!

Återigen: ingen jämförelse i övrigt. När man pratar om saker som ALS känns hockey väldigt litet och ens tankar går lätt till människor i ens närhet som drabbats av den (eller andra svåra sjukdomar)…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s