Lose – Lose?

På söndag (31/8) är det en historisk dag för damhockeyn i Stockholm då vi (AIK Dam) möter Djurgården för första gången någonsin. Matchen går av stapeln 13.30 på Stora Mossen och vi hoppas (trots att vi inte kunnat marknadsföra matchen alls hittills) att kunna ta oss nära ”publikrekordet” för Damhockey ”i närområdet” (1000 personer). Sikta högt kan man ju alltid!

Framför allt hoppas vi på två kategorier på läktaren:

  • Flick- och damspelare av alla åldrar (framför allt yngre spelare).
  • AIK och Djurgårdsfans som inte sett Damhockey på den är nivån tidigare.

Det har inte varit en helt friktionsfri resa att få till den här matchen (och då menar jag inte bara den inneboende misstänksamheten som finns generellt mellan AIK och DIF). Vi i lagledningen fått en hel del kritik från alla möjliga håll kring varför vi spelar en match där ”vi inte kan vinna något utan bara förlora”. Inställningen har varit: ”Vinner ni är det som det skall eftersom ni är ett Riksserielag. Förlorar ni har inte bara DIF slagit AIK utan DIF från Division 1 har slagit AIK från Riksserien”. Dessutom har jag personligen fått en mängd frågor kring varför jag vill ”utsätta mina spelare för pressen – det finns inget positivt att hämta från det”…

Kort och gott (min syn):

  • Ett underbart tillfälle för oss (som har ett bra men till viss del oerfaret lag) att lära oss att hantera den mentala pressen kring en s.k. ”lose-lose” match vi förväntas vinna och se om vi är redo att spela vårt eget spel oavsett omständigheterna runtomkring. Vilken härlig utmaning!
  • Oavsett vad hardcore AIK fans tycker (och det gör många – tro mig) är en av de viktigare sakerna för oss den här säsongen att Djurgården går upp i Riksserien. Det hjälper till att skapa bättre förutsättningar för våra egna spelare specifikt och större intresse för Damhockeyn generellt. Derbyn = mer pengar och ökat intresse! Hur svårt kan det vara? Handlar inte om Djurgården överhuvudtaget för min del utan om AIK och ”mina” spelare.

Med det sagt: Det är inte ofta vi kan bjuda alla unga härliga och målmedvetna hockeytjejer i Stockholmsområdet på en match med lokala lag som innehåller så många nuvarande och tidigare landslagsspelare som t.ex. Fanny Rask, Sabina Kuller, Linnea Bäckman, Lisa Johansson, Emmy Alasalmi, Elin Holmlöv, Helene Martinsen, Valentina Lizana Wallner, Danijela Rundquist och Tina Enström. Lägg sen till ett antal yngre spelare med Juniorlandslagsmeriter så inser alla att vi pratar hockeygodis på hög nivå!

Vi ses väl på Mossen nu på söndag (31/8) 13.30?!?!

Senaste kommentarer

  1. Ping: Black Ladies

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s